Λαμπροπούλου Μάρθα

Διδάκτωρ Γλωσσολογίας

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 16:00 Γλώσσα και πολιτισμός: μια διαχρονική μελέτη της έννοιας της αδελφοποίησης Ελλάδας και Σερβίας όπως αυτή αποτυπώνεται στον λόγο στον Ελληνικό Τύπο
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λαμπροπούλου Μάρθα είναι Διδάκτωρ της Γλωσσολογίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006, και είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη και Θεωρητική Γλωσσολογία.

Η διδακτορική της διατριβή σχετίζεται με τον χώρο της Γνωσιακής Γλωσσολογίας και συγκεκριμένα εστιάζει στην επίδραση της μεταφοράς και της μετωνυμίας στην κατάκτηση γραμματικών φαινομένων.

Έχει εργασιακή εμπειρία στο χώρο της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης ως καθηγήτρια αγγλικών, αλλά και στον ακαδημαϊκό χώρο στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως επικουρικό προσωπικό και ως ξένη Λέκτορας στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Είναι μέλος της ελληνικής ομάδας επιμέλειας στον εκδοτικό οίκο John Benjamins-Bibliography for metaphor and metonymy.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Σημασιολογία και την Πραγματολογία, τη Μορφολογία, τη Γνωσιακή Γλωσσολογία, την Απόκτηση πρώτης και δεύτερης Γλώσσας και τη Μεθοδολογία διδασκαλίας σύγχρονων γλωσσών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ