Μαρίνης I. Μιχαήλ

Mεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη. Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:00 Greek Newspaper Headlines and Linguistic Stylistics: Synchronic and diachronic perspectives
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχαήλ Ι. Μαρίνης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος της Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη, στο Ohio State University και έχει διδακτορικό στην Γλωσσολογία από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις περιοχές της Μορφολογίας, της Τυπολογίας Γλωσσών, της Γλωσσικής Επαφής, των Νεοελληνικών Διαλέκτων και της γλώσσας των Ελλήνων της Διασποράς.

Ως ερευνητής, (α) συμμετέχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο Εργαστήριο για την Ελληνική Διαλεκτολογία του Ohio State University, (β) έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που εκπονήθηκαν στο Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών και (γ) έχει υπάρξει επισκέπτης ερευνητής στην Μορφολογική Ομάδα του Πανεπιστημίου του Surrey.

Έχει διδάξει (α) στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, (β) στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και (γ) στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει προσφέρει προσκεκλημένες διαλέξεις σε μαθήματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τού έχουν προσφερθεί υποτροφίες από (α) το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), (β) το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), για την εκπόνηση της διδακτορικής του έρευνας και υποτροφίες διεθνούς κινητικότητας, μεταξύ άλλων, από (γ) την Ευρωπαϊκή Γλωσσολογική Εταιρεία (Societas Linguistica Europaea), την (δ) Γλωσσολογική Εταιρεία της Μεσογείου και (ε) το Πανεπιστήμιο Πρίνστον (Princeton University).

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ