Μωυσίδου Στέλλα-Άλκηστις

Διδακτορική φοιτήτρια-ερευνήτρια. Ludwig-Maximilians Πανεπιστήμιο Μονάχου

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 19:20 Δημόσια Ιστορία, Δυναμικό Κοινό και Μαζική Κουλτούρα στα Γερμανικά 1960s: Επισκόπηση των άρθρων του καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη στην Αθηναϊκή εφημερίδα «Το Βήμα»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μωυσίδου Στέλλα – Άλκηστις είναι υπ. Διδάκτωρ – επιστημονική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Πολιτισμικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου στη Γερμανία. Η διδακτορική διατριβή της αφορά στην έρευνα και μελέτη του Ιστορικού Αρχείου του πανεπιστημιακού καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, Πολυχρόνη Ενεπεκίδη (1917-2014). Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. και εξειδικεύτηκε στη νεοελληνική και συγκριτική φιλολογία, πραγματοποιώντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Π.Ι. και με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. στο πανεπιστήμιο Freie στο Βερολίνο.

Είναι επίσημα διαπιστευμένη καθηγήτρια με πιστοποιητικό Qualified Teacher Status UK από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας στα σχολεία της Αγγλίας. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στις τάξεις A-Level και GCSE, και στο τμήμα ενηλίκων στο ελληνικό σχολείο στο Cambridge. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Art Law and Arts Management από το αγγλόφωνο τμήμα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Μέρος του ερευνητικού της έργου έχει παρουσιάσει στο κοινό ως εισηγήτρια σε πανεπιστημιακά συνέδρια: Senate House – University of London, University of Oxford, Royal Holloway – University of London, University of Birmingham, Lund University, University of Granada, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μουσείο Καζαντζάκη, Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ μελέτες και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και πρακτικά συνεδρίων.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ