Τσιτσανούδη-Μαλλίδη Νικολέττα

Αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:00 Η ελληνική γλώσσα στη δημόσια σφαίρα (δημοσιογραφία, πολιτική) από το 1974 και εξής
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Associate in Linguistics του Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μέλος της Interdisciplinary Advisory Committee. Είναι μέλος του Circle of Hellenic Academics in Boston.

Μέχρι σήμερα έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, Α.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α., Ε.Α.Π. και ως προσκεκλημένη καθηγήτρια στο Boston University.

Μελέτες της δημοσιεύονται σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι συγγραφέας/επιμελήτρια πολλών βιβλίων στην Ελλάδα και την Αμερική.

Το βιβλίο Φοβογλώσσα που συνέγραψε με τον Ν. Πρεβελάκη εντάσσεται ως σύγγραμμα σε μαθήματα στο Boston University και στο Macquarie University.

Έλαβε το βραβείο «Διακεκριμένης Ερευνήτριας» και «Διακεκριμένης Κριτή» στην Αμερική από το Untested Ideas Research Center.

Είναι Executive President of International Academic Affairs του Euro – American Women’s Council. Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Harvard – Olympia Program του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» και επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων επιμόρφωσης της ΕΡΤ («Μικρά Σεμινάρια»).

Διευθύνει το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης.

Η μονογραφία της Greek Media Discourse from the reconstitution of democracy to the Memorandums of Understanding διανέμεται από το Harvard University Press.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ