Διαμαντής Θ. Γιάννης

Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 10:00 Σύντομος χαιρετισμός
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Είναι δημοσιογράφος και από τον Ιούνιο του 2020 έχει την ευθύνη του Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Γράφει στις ιστοσελίδες tovima.gr, in.gr και tanea.gr. Παρουσιάζει το podcast ΓΛΩΣΣΑ ΓΛΩΣΣA, με τον ομότιμο καθηγητή Γλωσσολογίας και ακαδημαϊκό Χριστόφορο Χαραλαμπάκη και το podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ.

Από τον Μάιο του 2019 ως τον Μάρτιο του 2020 παρουσίασε την εκπομπή «Νέες Εποχές» στους τηλεοπτικούς σταθμούς One Channel και Mega.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στον τομέα των ΜΜΕ και της Τεχνολογίας της Πληροφορίας (LLM Information Technology and Media, University of Essex) και στον τομέα της Διοίκησης Πολιτιστικών Οργανισμών (Μaster in Arts and Culture Management, Rome Business School).

Παράλληλα εργάζεται ως ηθοποιός. Aνάμεσα σε άλλους θεατρικούς και μουσικούς οργανισμούς, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, τον οργανισμό STET The English Theater στην Χάγη και το Centro De Estudos De Comunicação E Linguagens (CECL), στη Λισαβόνα.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ