Γαβριηλίδου Ζωή

Kαθηγήτρια Γλωσσολογίας. Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, π. Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:20 Εννοιολογικές μεταφορές στο πεδίο της πολιτικής: ιστο- ρική αναδρομή
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζωή Γαβριηλίδου είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris XIII, Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Δ.Π.Θ και κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Διετέλεσε  Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο Δ.Π.Θ, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λεξικογραφίας. Είναι Συντονίστρια του Δικτύου Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, επικεφαλής του Αγγλόφωνου Προγράμματος MA In Hellenic Studies στο ΔΠΘ, ενώ διευθύνει το ΠΜΣ Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή: Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης.

Ήταν αναπληρώτρια συντονίστρια της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στο πρόγραμμα «Νέο Σχολείο-Σχολείο 21ου αιώνα» για την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή νέων αναλυτικών προγραμμάτων για το Λύκειο στην Κύπρο.

Έχει συγγράψει 8 βιβλία, πάνω από 140 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, και έχει επιμεληθεί 17 συλλογικούς τόμους και αναλυτικά προγράμματα ή άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Το 2022 ολοκλήρωσε τη συγγραφή του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς στην Αμερική, έπειτα από ανάθεση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμικής Διπλωματίας με το βραβείο της Soft Power Ambassador, από τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ με το βραβείο «Αναγνώρισης, Επιρροής, Κοινωνικού Έργου και Προσφοράς», από Centro de Estudios Bizantinos Neogriegos et Chipriotas του Πανεπιστημίου της Γρανάδα με το μετάλλιο τιμής.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ