Καμπάκη-Βουγιουκλή Πηνελόπη

Oμότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας. Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 16:40 Η γλώσσα δίνει το Βήμα στα μαθηματικά πρότυπα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου υπηρέτησε επί σαράντα τέσσερα χρόνια και από θέσεις ευθύνης, όπως ως Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο  Boston State University (USA), MA και PhD στο University of Wales (UK). Έχει συμμετοχή σε πάνω από 200  συνέδρια και  είναι συγγραφέας τριών μονογραφιών, δύο στην αγγλική και μίας στην ελληνική, καθώς και 4 διδακτικών εγχειριδίων.

Οι περίπου εκατό επιστημονικές εργασίες της είναι δημοσιευμένες  σε πρακτικά συνεδρίων  και σε περιοδικά με κριτές.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται η διδασκαλία της ελληνικής  ως μητρικής/ξένης, η λεξικογραφία και οι στρατηγικές ανάγνωσης/εκμάθησης.

Το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στη χρήση μαθηματικών προτύπων στη γλωσσική έρευνα και διδασκαλία, όπου και οι περισσότερες δημοσιεύσεις της και η πιο πρόσφατη μονογραφία με τίτλο «Γλώσσα και Μαθηματικά πρότυπα».

Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στη διδασκαλία των νεοελληνικών διαλέκτων και ειδικότερα των διαλέκτων της Θράκης  στο πανεπιστήμιο. Η δράση αυτή εκτιμήθηκε από την τοπική κοινωνία και βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την οποία η ερευνήτρια  έχει ανοιχτή συνεργασία, όπως και   με πολλούς δήμους της περιοχής,  σε θέματα πολιτισμού και γλώσσας.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ