Καραβέλη Σοφία

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 09:30 Η νεοελληνκή μετάφραση στον 20ό αιώνα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1984. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα της λογοτεχνικής μετάφρασης του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΑΠΘ. Επαγγελματικά ασχολείται με τη διόρθωση και επιμέλεια βιβλίων ενώ παράλληλα δουλεύει και ως καθηγήτρια γαλλικών και ελληνικών σε ξένους.

Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ, στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας (2001-2006), και κατόπιν στο τμήμα της Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (2006-2010) του ίδιου πανεπιστημίου. Το 2010 πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το Université du Maine, τμήμα Arts, Lettres, Langues, τομέας Didactiques des langues (FLE).

H διπλωματική της εργασία αφορούσε τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο με βάση πολυγλωσσικές και πολυπολιτισμικές πρακτικές.

Το 2019 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στο Université de Lille, στον τομέα Études grecques.

Η διατριβή της ήταν πάνω στις σύγχρονες ελληνικές και γαλλικές μεταγραφές (θεατρικά έργα και μεταφράσεις) των τραγωδιών του Σοφοκλή Αντιγόνη, Οιδίπους Τύραννος και Οιδίπους επί Κολωνώ. Από το 2019 ασχολείται ερευνητικά με τη λογοτεχνική μετάφραση με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ