Κορομβόκη Πατρίσια

Λέκτορας Νεοελληνικής Γλώσσας. Macquarie University Αυστραλίας

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 10:10 Η χρήση ξένων όρων στον δημοσιογραφικό λόγο: μια γλωσσολογική προσέγγιση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ Πατρίσια Κορομβόκη είναι Επικεφαλής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie, στο Σίδνεϋ, Αυστραλίας. Βραβεύτηκε με το Βραβείο Ακαδημαϊκής Αριστείας το 2017 για την καταχώρηση της διδακτορικής της διατριβής στο ανώτερο 4% παγκοσμίως. Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Το ερευνητικό της πεδίο εστιάζεται στη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής ως Γ2/ΞΓ, την ελληνική διασπορική ταυτότητα και τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς.

Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Μέσα από τον ρόλο της ως Επικεφαλής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών έχει ηγηθεί πολλών ακαδημαϊκών προγραμμάτων και διεθνών εποικοδομητικών συνεργασιών με σκοπό την γεφύρωση της Ελληνοαυστραλιανής διασποράς με την Ελλάδα.

Παραδείγματα αυτών των συνεργασιών αποτελούν το πρωτοπόρο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών στο ξενόγλωσσο προσωπικό του γηροκομείου της Βασιλειάδας το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Macquarie και ενός δίγλωσσου οργανισμού φροντίδας ηλικιωμένων, και η πρόσφατη επιτυχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη συνδιοργάνωση του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου τον Ιούλιο του 2021.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ