Στόικου Ζυράννα

Eπιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Νέου Ελληνισμού του Βερολίνου

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 09:50 Το Ιστορικό Αρχείο ως πηγή πληροφόρησης γύρω από τις ελληνογερμανικές μεταφράσεις και τους/τις μεταφραστ(ρι)ές τους
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζυράννα Στόικου είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Νέου Ελληνισμού (CeMoG), του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, στο Freie Universität Berlin.

Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις νεοελληνικές σπουδές στο Freie Universität Berlin με κύρια διπλωματική εργασία «Το συναίσθημα στην ποίηση του Καβάφη».

Μεταξύ 2017-2019 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας (Universität Leipzig). Από το 2018 εργάζεται για το πρόγραμμα του Κέντρου Νέου Ελληνισμού, «Επιτομή των ελληνογερμανικών διασταυρώσεων», όπως και για το ερευνητικό πρόγραμμα «Ελληνογερμανικές μεταφραστικές παραδόσεις».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη συλλογική βιογραφία μεταφραστ(ρι)ών που μετέφρασαν από τα γερμανικά προς τα ελληνικά κατά τον 20ο αιώνα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα μετάφρασης στον ελληνογερμανικό χώρο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπο την Αιγίδα
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ